Torsjö Live 2018

Område: Hässleholm
Arena/Plats: Torsjö
Kategori: Evenemang, Musik, Festival & utomhusevenemang, [...]
Datum: Fredag 29 jun 2018

Då var det dags för Torsjö Live att ännu en gång öppna sina dörrar för en skön musikupplevelse. Det blir en 5-årsfest där flera olika spännande artister kommer att äntra scenen.

När:
Fredagen den 29:e juni och lördagen den 30:e juni.

Var:
Torsjö ligger nära Tyringe mellan Hässleholm och Helsingborg. Det är skyltat från båda håll längs väg 21 och under festivaldagarna kommer skyltning till parkeringen finnas uppe.

Hur:
För mer information och biljettköp, följ nedanstående länk.

Bo Kaspers Orkester på scen fredagen den 29:e Juni.

"Festivalgeneral Mats Gunnarsson säger: - Cirkeln är sluten och 5-årsjubileet kan inte få en bättre bokning. Med sin folklighet, sin musikalitet och med texter och musik som berör är Bo Kaspers Orkester perfekt för vår publik."

"Torsjö Live och Bo Kaspers Orkester har en speciell relation. Tack vare bokningen av Bo Kaspers som vår första headline vågade vi bjuda till den första Torsjö Live 28 juni 2014. Gruppen trodde på vår festivalidé och Bo Sundström yttrade de legendariska orden: ”Torsjö Live är som Woodstock för vuxna"

Dire Straits Experience på scen lördagen den 30 juni.

"Dire Straits är ett av de största bandet från England genom tiderna. De har ett speciellt sound och låtarna är geniala. Bandet har älskats av generationer av musiker och musikälskare. Två tidigare medlemmar från bandet (Chris White och Chris Whitten) kommer nu tillsammans med några av Englands bästa musiker till Torsjö Live 30 juni. De kommer att framföra alla de stora klassikerna som Sultans of Swings, Walk of Life, Money for Nothing och Brothers in Arms. Chris White är ”the Saxophone sound of Dire Straits” och förutom sin långa period med Dire Straits (1985-1995) har han samarbetat med storheter som Paul McCartney, Mick Jagger och Ray Charles. Chris Whitten är trummis och spelade med Dire Straits på världsturnen ”On every street” 1991-1992."*

Shirin på scen lördagen den 30:e Juni.

Shirin är en annan artist som kommer gästa årets musikfestival. Hon slog igenom på allvar i Melodifestivalens mellanakt där hon tillsammans med bandet Damn! gjorde en cover på "If I were sorry". I april släpps hennes debutalbum och hon har redan blivit hyllad av stora internationella stjärnor, bl.a av den Australienska sångerskan SIA.
*Källa: https://www.torsjolive.com/our-impact/

Wilmer X på scen lördagen den 30:e Juni.

Med 999 spelningar och över 20 album i bagaget återförenas nu det legendariska bandet Wilmer X. "Rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening" är ett av många klassiska citat från Hellberg. I år firar de 40-årsjubileum vilket firas med en fullspäckad sommarturné runt om i landet.

Uno Svenningsson på scen lördagen den 30:e Juni.

1994 fick Uno Svenningsson sitt stora genombrott med låten "Under ytan" som genom åren har tolkats av flera Svenska artister och översatts till engelska, finska och danska. I höstas gjorde han stor succé i TV4:s Så mycket bättre där hans version av Anders Wendins låt "Du kommer ångra det här" har streamats mer än 2,5 miljoner gånger och spelats på radiostationer runt om i landet.

Sven-Ingvars på scen fredagen den 29:e Juni.

Den 22:e mars 2017 somnade Sven-Erik Magnusson - en av Sveriges största musikprofiler- in efter en lång tids sjukdom. Nu har hans son Oscar Magnusson tagit plats vid mikrofonen för att låta minnena från Sven-Ingvars leva vidare. Vi kan nu stolt presentera att turnén "Länge leve Sven-Ingvars!" gör ett stopp på Torsjö Live.

Linnea Henriksson på scen fredagen den 29:e Juni.

Med ett nytt, självbetitlat album och grammisnomineringar som årets artist och årets pop 2017 i bagaget är hon en lysande stjärna på svensk pophimmel. Karriären som soloartist började redan 2010, då Linnea Henriksson lyckades charma idoljuryn med sin ljuva röst och personliga stil som hon inte gjorde avkall på. Nu är hon aktuell med sitt senaste album Linnea Henriksson, som fått fina hyllningar av flera musikkritiker.

Peace Conspiracy på scen fredagen den 29:e Juni.

The Peace Conspiracy, som enligt bandmedlemmarna Meja Kullersten och Conny Bloom är den fredligaste konspirationen i världen, är nu aktuella med en ny EP och Sverigeturné och kommer i sommar att gästa Torsjö Live. Meja Kullersten, som slog igenom med dunderhiten ”All about the money” för 20 år sedan, beskriver den 70-talsinfluerade musiken som rockig, ärlig och naken.

Sarah Klang på scen fredagen den 29:e Juni.

Hon slog tittarna med storm i SVT:s ”På Spåret”, var nominerad i Grammisgalan som ”Årets Nykomling” och har släppt sitt nya album ”Love in the milky way”. Med sin säregna, starka och samtidigt varma röst har hon hyllats och blivit beskriven som en framtida klassiker i musiksverige. Sarah själv beskriver sina låtar som ledsamma och bitterljuva, med texter inspirerade från tidigare relationer men på scen lovar hon publiken mer än den vemodiga sidan vi kan höra i hennes musik; då tar adrenalinpåslaget hennes mäktiga röst till en mycket vacker och svårslagen nivå.

Petter på scen lördagen den 30:e Juni

1998 slog Petter Alexis Askergren igenom med låtarna Mikrofonkåt och Vinden har vänt, och fick motta hela tre grammisar för sitt debutalbum Mitt sjätte sinne, som fick enorm betydelse för 90-talets svenska hiphop-scen. Sedan dess har han hunnit med hela åtta fullängdsalbum och lyckats etablera sig som en av landets största hiphop-ikoner. I vår släpper han äntligen nytt album som i sommar följs upp med en stor Sverigeturné.

Världens Band på scen lördagen den 30:e Juni

Tre kontinenter, sex länder och tretton bandmedlemmar. Världens Band tar dig med ut på en spännande resa med musikaliska influenser från vår planets alla hörn. Det började som ett experiment i Stockholm 2012, där musiker fick utrymme att mötas och skapa tillsammans - med musik som sin gemensamma nämnare. 2015 kom debutalbumet Transglobal roots fusion och i vår kommer uppföljaren Dadjalo. Bandet har hyllats internationellt av flera kritiker, och ger sig i sommar ut på en omfattande Europaturné.

Anna Ternheim på scen fredagen den 29:e Juni

Hon har vunnit flera grammisar och har hyllats av kritiker världen över. I år lämnar hon Manhattans myllrande storstadsliv för att turnera i Europa, med stopp i Torsjö. Med på scen har hon pianisten Martin Hederos, känd från The soundtrack of our lives och Tonbruket. Tillsammans lovar de en exklusiv och intim konsert med stämningsfulla musikarrangemang.

Joanna Åström på scen lördagen den 30:e Juni.

I juni 2015 flyttade Tyringetjejen Joanna Åström till London och popmusikens förlovade land för att satsa helhjärtat på en dröm hon burit med sig sedan barnsben. Idag, knappt tre år senare, har hon med sin fina och unika känsla för rytm och mix av olika musikstilar haft flera stora spelningar runt om i London, producerat egen musik och blivit hyllad av erkända DJ’s i sin genre. I sommar är det premiär för Joanna Åström i Sverige. Inget gläder oss mer än att hon väljer hemmaplan!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Jun
Fredag 29 jun 2018 Torsjö

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)731- 548 379
Kontaktperson
Louise Wallin
E-post
info@torsjolive.com
Arrangör
Torsjö Live
Medarrangör
Tickster

Länkar

Villkor

Prisinformation
För mer information, se länken till arrangörens website.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 29 jun 2018 00:00 - 00:00 @ Torsjö
OK

Karta


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Skånes officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Boka med oss

  • Officiella bokningssajten
  • Bästa-pris-garanti
  • Störst utbud
  • Säker betalning online
  • Inga bokningsavgifter