Europaforum 2018

Område: Hässleholm
Arena/Plats: Hässleholm Kulturhus
Kategori: Litteratur & föredrag, Övriga evenemang, Evenemang
Datum: Måndag 27 aug 2018 - torsdag 30 aug 2018

Välkommen till spännande dagar med debatter, seminarier och kulturaktiviteter. Årets tema är Pengarna, Makten och Människan. Bland föredragen finns bland annat försvarssamarbetet Pesco, europeiska utmaningar och samarbeten inom Brott och straff, Brexit och Entreprenörskap. Första deltagaren 2018 är Leif GW Persson, Europeiska samarbeten inom Brott och straff. Även Chun Ding , chef över Europainstitutet vid Fudan Universitetet i Shanghai, kommer till European Economic Symposium den 30 augusti. Han kommer att tala på ämnet "Sociala reformer i Kina ur ett Kina-EU handelsperspektiv".

Bland föredragen finns bland annat försvarssamarbetet Pesco, europeiska utmaningar och samarbeten inom Brott och straff, Brexit och Entreprenörskap. Första deltagaren 2018 är Leif GW Persson, Europeiska samarbeten inom Brott och straff. Även Chun Ding , chef över Europainstitutet vid Fudan Universitetet i Shanghai, kommer till European Economic Symposium den 30 augusti. Han kommer att tala på ämnet "Sociala reformer i Kina ur ett Kina-EU handelsperspektiv".

Europaforum Hässleholm är Sveriges ledande mötesplats för Europapolitiska frågor. Genom dessa möten bidrar Europaforum till att förmedla kunskaper och förståelse om de europeiska sammanhang som påverkar vår vardag.

Sedan 2003 har Europaforum Hässleholm utvecklats från en halvdagsföreläsning till Sveriges största arena för aktuella Europafrågor.

De årliga seminarierna tar upp ekonomiska, vetenskapliga och samhälleliga frågor och präglas av en bred uppslutning från nationella och internationella aktörer.

Europaforum startades för att visa att man kan diskutera EU även utanför de stora arenorna. Grundtanken är att skapa en livaktig debatt och diskussion om Europas utveckling och minska avståndet mellan beslutsfattare och medborgare.

Syftet med seminarierna är att dels höja kunskapsnivån när det gäller EU-frågor i stort, dels öka det lokala och regionala näringslivets konkurrenskraft genom att visa på EU-samarbetets möjligheter i den praktiska vardagen.

För mer information om arrangemanget samt programmet, vänligen se evenemangslänken nedan.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Aug
Måndag 27 aug 2018 Hässleholm Kulturhus
28 Aug
Tisdag 28 aug 2018 Hässleholm Kulturhus
29 Aug
Onsdag 29 aug 2018 Hässleholm Kulturhus
30 Aug
Torsdag 30 aug 2018 Hässleholm Kulturhus

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)451-26 73 00
E-post
office@eu-forum.se
Arrangör
Hässleholms kommun och Europa Direkt Hässleholm i samarbete med EU-kommissionen i Sverige, Regeringskansliet, Sparbanken Skåne, Svenska institutet för europolitiska studier (SIEPS) samt Sveriges Kommuner och Landsting.

Länkar

Villkor

Prisinformation
Fri entré men förhandsanmälan krävs. Anmälan öppnar den 21 maj och stänger den 6 augusti.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Mån 27 aug 2018 00:00 - 00:00 @ Hässleholm Kulturhus
  • Tis 28 aug 2018 00:00 - 00:00 @ Hässleholm Kulturhus
  • Ons 29 aug 2018 00:00 - 00:00 @ Hässleholm Kulturhus
  • Tor 30 aug 2018 00:00 - 00:00 @ Hässleholm Kulturhus
OK

Karta


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Skånes officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Boka med oss

  • Officiella bokningssajten
  • Bästa-pris-garanti
  • Störst utbud
  • Säker betalning online
  • Inga bokningsavgifter