Historia utan gränser - en gratis app i kulturhistoria!

Adress: Hovdala slott, söder om Hässleholm Hässleholm Datum: Lördag 24 sep 2016 - söndag 31 dec 2017 Visa karta

Adress: Hovdala slott, söder om Hässleholm Hässleholm

Tycker du det är spännande att föreställa dig hur det var att leva för sådär 400 år sedan...? Är du intresserad av att veta hur människorna levde på den plats du bor på eller besöker?

Gå på upptäcktsfärd bland Köges och Hovdalas slotts historia. Gör en utflykt över sundet - det är bara två timmars restid med bil eller tåg.

I ett samarbete mellan Köge och Hässleholm/Hovdala slott i Skåne har det gjorts en app för smartphones, som berättar den gemensamma historian från 1600-talet då Skåne blev svenskt. Appen heter "Historia utan gränser" och laddas ner gratis via App Store eller Google Play.

Få inspiration av vår film här: https://www.youtube.com/watch?v=eloPUFuYQVA

Appen vänder sig till dig som har intresse av kulturhistoria och som är nyfiken på vad som hände och hur man levde under den här tiden. Följ historiens vingslag och kom de personer och platser som finns i appen nära.

Med hjälp av GPS-karta går du runt i Köge stad eller Hovdala & Mölleröd naturområden och väljer att läsa texter eller lyssna till ljudfiler. Det finns ett quiz där du bör befinna dig på den specifika platsen för att kunna svara rätt på alla frågor. I kunskapstestet kan du både före och efter ditt besök testa hur mycket du kan om historien från de båda områdena.

Välkommen att upptäcka det rika kulturarvet i Skåne och på Själland!

Ladda ner appen gratis via App Store eller Google Play och öppna den innan du använder den på plats första gången. På detta sätt är du inte beroende av nätverksförbindelse. Appen är speciellt utvecklad till att användas av turister i utlandet, utan roaming. Kommentera historierna och dela dina upplevelser med andra med hjälp av Instagram. Twittra #histug.

Show more

Tillfällen

Datum Plats    
12 Dec
Tisdag 12 dec 2017 Hovdala Naturområde
13 Dec
Onsdag 13 dec 2017 Hovdala Naturområde
14 Dec
Torsdag 14 dec 2017 Hovdala Naturområde
15 Dec
Fredag 15 dec 2017 Hovdala Naturområde

Om denna aktivitet