Klockaregårdens kafé

Adress: Norra Mellby 1161, 280 10 Sösdala Visa karta

Adress: Norra Mellby 1161, 280 10 Sösdala

Ät så många våfflor du vill! Gammeldags våffelbuffé där det du äter är producerat lokalt och/eller ekologiskt. Under sommaren serveras sommartallrik med grönsaker från den egna trädgården.

Det man äter och dricker är producerat lokalt och/eller ekologiskt. Våfflorna görs på gammeldags våffeljärn, med handvispad grädde och oftast någon hemlagad sylt. Under sommaren serveras en sommartallrik till lunch bestående av grönsaker direkt från trädgården. Kunder som dröjer sig kvar uppskattas.

Sommartid är kaféet utomhus vid den dekorativa s.k. potagerträdgården. Övrig del av året inomhus, bland annat i Otto Lindblad-salongen, vars namn minner om att den kända studentsångaren och kompositören under sina sista 17 år var klockare just här i Norra Mellby.

Temakafé vissa söndagar, då man kan lyssna på ett intressant föredrag eller vara med och diskutera något angeläget tema. På söndagar finns också egenproducerade grönsaker till försäljning.

Klockaregården hittar du mitt emot kyrkan i Norra Mellby, i det tidigare församlingshemmet. Klockaregårdens kafé är en mötesplats för samtal och avkoppling. I bokhyllan finns böcker om bl. a. trädgård, omställning, kulturhistoria och ett antal tidskrifter.

Visa mer

Om denna aktivitet