Alpackatrekking – en annorlunda vandring

Adress: Hultet 3621, 28292 Västra Torup Datum: Onsdag 1 aug 2018 - måndag 31 dec 2018 Visa karta

Adress: Hultet 3621, 28292 Västra Torup

Fly från vardagens hets och stress med hjälp av en alpacka och låt er förtrollas av dess lugn. Vi startar från Alpakahof Hultet och vandrar på mysigt slingrande skogsvägar med var sin eller minst en alpacka per två personer.

Obs! Turen genomförs endast efter att förbokning har skett.

När du tittar in i en alpackas stora mörka ögon blir du gripen av det stora lugn djuret utstrålar. Dessa blida, stolta djur med sitt lugna sätt att gå förmedlar en helt speciell naturupplevelse. En skön vandring utan hets, men även utan att bli långtråkig.

Att vandra med alpackor är ingenting för ”kilometerätare” eller ”snabbgångare”. Här gäller devisen ”Vägen är målet” och att inte komma fram så snabb som möjligt från ”A” till ”B”.

På grund av alpackans reserverande väsen känner även det mest försiktiga barn sig inte hotat, utan söker alpackans närhet. Barn som vanligtvis inte gillar att promenera tycks glömma tiden när de vandrar med en alpacka.

Eftersom alpackor är mycket uppmärksamma och känsliga djur är det omöjligt att ”lura” dem. De är duktiga på att värdera sin ledare med ledning av för oss osynliga signaler och reagerar på motsvarande vis.

Att uppträda resolut mot alpackan är helt fel metod. Istället premieras ett naturligt avslappat och lugnt bemötande. Detta gör att alpackan visar vänlighet och medverkar förtroendefullt.

Turen tar ca. 2 timmar inklusive fikapaus under vägen. Obs! Turen genomförs endast efter att förbokning har skett.

Foto: Alpakahof Hultet

Visa mer

Tillfällen

Datum Plats    
17 Aug
Fredag 17 aug 2018 Alpacka & Älg Ekofarm
18 Aug
Lördag 18 aug 2018 Alpacka & Älg Ekofarm
19 Aug
Söndag 19 aug 2018 Alpacka & Älg Ekofarm
20 Aug
Måndag 20 aug 2018 Alpacka & Älg Ekofarm

Om denna aktivitet